Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra några göteborgsröster om NATO-beslutet. Foto: SVT

Göteborgare om Nato-beslutet: ”Putin blir inte nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen beslutade Socialdemokraterna att de vill att Sverige går med i Nato. Enligt Mattias Jonsson (S), ledamot i partistyrelsens och riksdagsledamot från Göteborg, så skulle det innebära ökad säkerhet för Göteborgs hamn.

Se göteborgare i klippet ovan och hör vad de tror händer om Sverige går med i NATO.

Mattias Jonsson (S) har under den närmaste veckan haft täta dialoger med S-medlemmar och med sig till partistyrelsen har han ett fullmatat dokument med synpunkter och inspel från föreningar och medlemmar angående Nato-ansökan.

– För Göteborgs del så finns det ju en väldigt viktig hamn som inte bara är Göteborgs utan hela Sveriges port till världen. Och ett Nato-medlemskap skulle kunna öka säkerheten för Göteborg och Göteborgs hamn. Det är en omedelbar effekt av ett Nato-medlemskap och artikel 5, som innebär säkerhetsgarantier om vi skulle bli utsatta för en attack, säger Mattias Jonsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.