Familjen Jarkvist följer valptrenden: ”Vi har köpt en coronahund”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Jarkvist i Göteborg har följt trenden med att skaffa en valp under pandemin. Mamma Linda berättar att familjen länge varit hundrädda och att närstående blev chockade över hundköpet.

– Vänner har knappt trott att det varit sant, vi fick slå till snabbt, säger hon.

Under 2020 ökade antalet nyregistrerade hundar med nära elva procent, vilket är den högsta ökningen under 2000-talet. Det ökade trycket har resulterat i långa kötider eftersom att efterfrågan är högre än valputbudet.

Familjen valde den allergivänliga rasen malteser för att göra hemmet mer tillgängligt för familj och vänner. Och både Linda och husse Niklas har jobb som gör det möjligt att ha tid för hund även när vardagen blir mer normal, berättar de.

Coronaviruset i Västsverige

– Vi har de förutsättningarna via våra jobb. Jag har ett flexibelt jobb så att jag kan styra mina arbetstider lite och kan åka hem på luncher. Sen har vi även familj och vänner som kan hjälpa till om det skulle köra ihop sig, säger Linda. 

Hör familjen berätta om varför de köpte valpen Diego just nu i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet