Sam Brinkenbro från kommunen vill se flera generationer träna tillsammans. I klippet får du se honom testa en del – och höra honom berätta mer om projektet. Foto: SVT

Olika åldrar ska mötas på nya utomhusytor i Göteborg

Publicerad

Olika generationer ska ha lättare för att mötas utomhus och röra på sig genom nya ytor i Göteborg. Boulebana, musikscen och löparbanor i en ovanlig kombination skall till våren och sommaren byggas upp i flera stadsdelar.

Till våren kommer Biskopsgården och Länsmansgården bli först ut med en utomhusyta som skall rymma något för flera generationer och som ska uppmuntra till rörelse. Till sommaren kommer ytorna även dyka upp i Bergsjön och Tynnered.

Sam Brinkenbro idrott-och föreningsförvaltningen göteborg

− Vi har sänkt trösklarna för att alla ska kunna göra någonting på de här ytorna, säger Sam Brinkenbro, som ansvarar för utformning av aktiva utemiljöer på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Se klippet ovan för att förstå att se hur det blir, och hur du kan påverka vart de hamnar härnäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.