Olycka orsakar stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

En olycka i Lundby, Göteborg, orsakar stopp i tågtrafiken. Räddningstjänsten är på plats och det finns ännu ingen prognos på när trafiken kan återupptas.

Räddningstjänst och polis larmades till Hisingen i Göteborg strax före klockan 12:00 där en olycka ska ha skett. Räddningstjänsten har flera enheter på plats och det är först när deras arbete är avslutat som tågtrafiken kan återupptas.

Det är sträckan Göteborg–Uddevalla som påverkas, och i förlängningen hela vägen upp till Strömstad. Trafikverket har i nuläget ingen prognos på när tågen kan rulla igen. Under tiden ersätts tågtrafiken med bussar.

– Ska man resa i eftermiddag bör man hålla koll på förseningarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på trafikverket.

Stationer som påverkas

Göteborg C, Uddevalla C, Ytterby, Kode, Stora Höga, Stenungsund, Svenshögen, Ljungskile, Uddevalla Östra, Munkedal, Dingle, Hällevadsholm, Rabbalshede, Tanum, Överby, Skee, Strömstad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.