Maria Bäckström, förälder och företrädare för Attention Mellerud, är orolig över besparingarna i Mellerud. Se henne berätta i klippet. Foto: SVT

Oro bland föräldrar när Mellerud sparar på stöd-och resurspersonal

Uppdaterad
Publicerad

Nedskärningar på stöd- och resurspersonal skapar oro bland föräldrar i Mellerud.​

– Mitt barn går inte till skolan om han inte känner sig trygg, säger Maria Bäckström​

Åtta-årige Albin spelar tv-spel i rummet intill. Hans mamma Maria Bäckström har precis hämtat honom från skolan efter att hon slutat jobbet.

Det är första gången på flera år som hon har kunnat återgå till sitt yrkesliv, för nu har Albin en stödresurs på heltid som gör att han kan vara i skolan under dagarna.​

Därför oroas hon mycket för framtiden nu när Melleruds kommun ska spara in på stöd- och resurstjänster i skolan.​

– Mitt barn går inte till skolan om han inte känner sig trygg. Och på vilket barns bekostnad blir det om vårt barn får ha kvar sin assistans?​, undrar Maria Bäckström.

Skickat skrivelse

​Tillsammans med Sofia Rost företräder hon Funktionhinderrörelsen i Mellerud och genom en skrivelse till bland annat kommunfullmäktige hoppas de att beslutet kan ändras när detaljbudgeten ska klubbas igenom i slutet av månaden.

I rambudgeten som sattes i juni angavs att fem miljoner skulle sparas in. Genomgående var att stöd- och resurspersonal skulle minska på alla kommunens grunskolor och gymnasieskolan.

​I klippet hör du henne berätta mer​.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.