Ett stort antal poliser rörde sig i området under torsdagskvällen. Foto: SVT

Oroligt vid polisinsats i Hammarkullen

Uppdaterad
Publicerad

Vid en polisinsats under torsdagskvällen har polisen attackerats och en bil satts i brand. Allt började med att polisen skulle göra en husrannsakan.

– Initialt skall vi göra en husrannsakan i källarförråden på en adress, men då kommer det ett gäng som inte gillar det och börjar kasta knallskott mot polisen. Dessutom eldade de upp en bil, säger Johan Ljung vakthavande polis vid polisen region Väst.

Knallskotten träffade inte polisen men avsikten skall vara tydlig och inte gått att ta miste på, enligt polisen.

Vid niotiden under kvällen pågick fortfarande husrannsakan då det är många källarförråd som skall gås igenom. Uppemot 50 personer var fortfarande på plats och rörde sig i området kring polisen.

Hur är läget nu?

– Det är väl sådär om vi skall vara ärliga, men vi är många på plats så det är lugnt men spänt, sa Johan Ljung vakthavande polis vid polisen region Väst vid niotiden.

Det är en bild som även SVT:s reportrar på plats delade.

– Det är mycket poliser och ett gäng som står där borta och skanderar, säger SVT:s reporter Martin Nilsson, som är på plats vid 21.40.

Han berättar att det i övrigt inte är så många människor ute denna mörka decemberkväll. Några andra journalister är dock på plats och den grupp människor som står och gapar har vänt sig även mot dem.

– De har bett journalister att dra åt helvete och sagt åt dem att de inte ska vara där att filma.

Enligt polisen ligger misstanke om narkotikabrott bakom beslutet om husrannsakan.

Vid niotiden kretsar fortfarande polisens helikopter i luften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.