Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
G-2019-0921-VOD-ANGERED

Nedlagda ”Ortens bästa poet” besökte bokmässan i Angered

Publicerad

För andra året i rad hölls i helgen Angereds bokmässa. I år besöktes den bland annat av arrangörerna till ”Ortens bästa poet” som tog det uppmärksammade beslutet att lägga ner tävlingen förra året.

Under lördagen var Angereds bokmässa för andra året på Blå stället i Angered i Göteborg.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt. Det är jättebra att man börjar öppna upp fler rum och kulturarenor i förorter, säger ordförande i Förenade förorter Bipasha Huq.

Saknade stöd

Hon var tidigare delarrangör för poesitävlingen i Rinkeby, Ortens bästa poet, som förra året lades ner trots en storpublik på tusentals besökare.

Anledningen var att arrangörerna inte kände sig tillräckligt stöttade av myndigheter och stad, något som de besökt bokmässan för att diskutera djupare.

”Fler får vara med”

Bipasha Huq tycker ändå att bokmässan i Angered är ett tecken på något viktigt.

– Tidigare har man uppmuntrat kultur till att se ut på ett visst sätt. Nu tycker jag att det börjar bli mer så att fler får vara med och bestämma hur kulturen skall se ut, säger Bipasha Huq.

Något som en av initiativtagarna till Angereds bokmässa håller med om.

– Det är slut på sådana personer som kallar sig experter i kultur. Expert på det ena, expert på det andra. Varför inte komma och prata med enklare personer som inte är experter men som har en stark vilja? säger José H. Romero författare och initiativtagare till Angereds bokmässa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer