Över 130 000 följer familjen Reinholds vardag Foto: SVT

Över 130 000 följer familjen Reinholds vardag

Uppdaterad
Publicerad

130.000 följare på Youtube. Fans som känner igen dem på stan. Familjen Reinhold från Kungälv är en av flera i Sverige som försörjer sig på att visa upp sitt liv i sociala medier.

– Jag tror att många kan relatera till oss, säger Jennifer Reinhold.

Robin och Jennifer berättar att de tror att Youtubekanalen påverkar barnen positivt. Hör hur de resonerar i klippet ovan.

I tre år har tittarna fått följa med hem till Familjen Reinhold i Kungälv utanför Göteborg. Jennifer, Robin och deras döttrar Hailey, 8 år, och Chloe, 4 år, är vana vid att filma vad som händer i deras liv. Tittarna får bland annat följa med till matbutiken, hemma vid köksbordet och till stallet.

– Jag tror att många som tittar kan relatera till oss och familjelivet. Och många har nog hittat vår kanal för att de är ridintresserade, säger Jennifer Reinhold.

Familjen får betalt när de marknadsför produkter i sina videos. Vissa av deras videos har miljontals visningar och många av de som tittar är barn. Hailey och Chloe berättar att de tycker om att filma och stå framför kameran.

Varför tror ni att folk tycker om att titta på just er på Youtube?

– För att de älskar våra videos, säger Chloé efter en stunds betänketid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.