Hammarkullehallen stängs på kvällar och helger på obestämd tid. Foto: Göteborgs stad

Överfall på personal – nu stänger Hammarkullehallen

Publicerad

Ett överfall på en medarbetare i förra veckan har nu satt stopp för kvälls- och helgöppet i Hammarkullehallen.

– Det är en av våra medarbetare som har blivit misshandlad. Vi tycker att det är jättetråkigt och såklart helt oacceptabelt, säger Maria Westberg, enhetschef för Göteborgs sporthallar .

Det är fackförbundet Kommunal som nu lagt ett skyddstopp på hallen på kvällar och helger. Det efter en misshandel i förra veckan och andra incidenter över tid. Enligt Maria Westberg kommer stoppet inte som en chock.

– Vi tycker att det är bra. Vi jobbar så hårt vi kan för att göra hallen mer säker, men nu måste fler kliva upp och hjälpa till, säger Maria Westberg.

Förhandlingar på måndag

På måndag skall arbetsgivare och Fackföreningen börja se över vad det finns för alternativ för att slippa ha hallen stängd för länge. Något som drabbar alla de föreningar som nyttjar hallen. Maria Westberg tror att fler vuxna i hallen skulle kunna vara en lösning men inte uniformerade vakter.

– Nej, absolut inte. Vi har försökt men det provocerar bara. Det här är egentligen ett samhällsproblem, tyvärr syns det inte helt förrän efter en sådan här allvarlig incident. Vi har försökt länge med att skapa trygghet i och runt hallen men det räcker aldrig till, säger Maria Westberg.

Inte fysiskt skadad

Medarbetaren som arbetade i hallen ska i förra veckan blivit utsatt för, vad arbetsgivaren kallar, en grov kränkning men skall inte vara fysiskt skadad.

–Jag är orolig. Jag bryr mig väldigt mycket om vår personal, säger Maria Westberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.