Nationella bombskyddet på plats vid polishuset i Alingsås. Foto: Niklas Göransson/NG Bild

Misstänkt explosivt föremål hittat i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad
Ett paket med vitt pulver som hittades i Alingsås troddes initialt vara narkotika, men på polisstationen väcktes misstankar om att det kunde röra sig om explosivt material. Nationella bombskyddet kallades till platsen och paketet har skickats vidare på analys.

En polispatrull gjorde vid lunchtid ett fynd av ett paket med vitt pulver i Nolhagaparken i Alingsås. Patrullen trodde att det rörde sig om narkotika, och tog därför med paketet till polisstationen för avrapportering. Vid närmare undersökning av pulvret uppstod dock en misstanke om att det skulle kunna vara någon form av explosivt material.

– Vi spärrade då av en gata utanför polishuset och tillkallade Nationella bombskyddet så att de kan göra en bedömning, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Avspärrningen hävdes kort därpå och det hanteras i nuläget som brott mot brandfarliga och explosiva ämnen. Verksamheten pågår som vanligt i polishuset i Alingsås.

Ämnet ännu inte identifierat

Strax efter klockan halv fyra på lördagseftermiddagen lämnade Nationella bombskyddet polishuset i Alingsås, men utan att ha kunnat identifiera vad det vita pulvret är.

– Man är färdiga på platsen och pulvret är omhändertaget av bombskyddet för vidare analys, säger Anna Göransson.

När man kommer få svar på vad som egentligen fanns i paketet kan polisen ännu inte svara på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer