I glasbehållaren ser man 2 mg av den livsfarliga drogen fentanyl. Foto: SVT/TT

Pappa döms för treårings död

Uppdaterad
Publicerad

En pappa i Bohuslän döms till fängelse i ett och ett halvt år för grovt vållande av sin treåriga dotters död. Flickan avled sedan hon fått i sig ett preparat som klassas som narkotika.

Treåringen fördes till sjukhus från pappans bostad i maj förra året. Polisen undersökte bostaden och hittade 135 milliliter av en vätska som innehöll karfentanil, en syntetisk opioid som är mera kraftfull än morfin och används för att söva elefanter.

Narkotikan förvarades i hemmet

Det är inte klarlagt hur flickan fick i sig preparatet. Enligt polisen ska hon ha fått i sig det i hemmet, och preparatet ska ha förvarats på ett sådant sätt att det varit åtkomligt för barnet. Därför anses pappan ha brustit i omsorgen om sin dotter. Polisens kriminaltekniker kunde också konstatera att andra medicinska preparat varit åtkomliga för barnet i hemmet.

Preparatet tillhörde flickans farbror

Enligt åtalet tillhörde narkotikan flickans farbror. Han döms nu av Uddevalla tingsrätt till tre års fängelse för grovt narkotikabrott. Båda männen har nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.