I dag betalar de flesta kunderna, 46 procent, sin parkeringsbiljett med Visa eller Mastercard, 23 procent via telefon, 18 procent med bensinkort och 14 procent med mynt. Foto: Göteborgs kommun/SVT

Parkeringsbolagets nye VD avgår – i protest mot sänkta P-avgifter

Uppdaterad
Publicerad

Sedan GT/Expressen avslöjat en rad missförhållanden inom Parkeringsbolaget sparkades den dåvarande vd:n. I januari började tillförordnade vd:n Lars Björklund. Och nu avgår han, arg för att P-avgifter halveras under coronasmittan.

Det är återigen tidningen GT/Expressen som står för avslöjandet. Tidningen citerar ur ett mejl som Björklund skrivit till personalen, där han försvarar beslutet att gå med omedelbar verkan. Han refererar där till ett beslut styrelsen tog den 8 april om att att sänka p-avgiften med hälften för alla besöksparkeringar (för att underlätta för pendlare och gynna lokalt näringsliv i coronatider).

Björklund hävdar att beslutet kostar Parkeringsbolaget cirka femton miljoner kronor, men har ”små eller inga positiva effekter”.

Detta är ett beslut som går emot mina personliga värderingar och som jag upplever är i konflikt med mitt uppdrag som vd”, skriver han bland annat.

Vid ett extra styrelsemöte på torsdagen accepterade styrelsen avskedsansökan, och fattade samtidigt beslut om att Christer Svärd, vd för Higab, åter får uppdraget som tillförordnad vd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer