Foto: Thomas SingerVisa alla (2)
Visa alla (2)

Parkeringsgarage riskerar att rasa i Angered

Publicerad

Räddningstjänst ryckte på tisdagseftermiddagen ut till centrala Angered efter att skador upptäckts inne i ett parkeringsgarage. Vid 19-tiden var delar av parkeringshuset fortfarande avspärrat.

Larmet kom vid 16.30 på tisdagseftermiddagen.

– Vittnen hade hört någon form av smäll, säger Hans Trengereid, stabschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vittnena såg även ett av betongelementen i taket lossna och misstänkte att det fanns en rasrisk.

Ett 20-tal personer från räddningstjänsten var på plats. Även polis och ambulans tillkallades. Hela parkeringshuset utrymdes och spärrades av för att förhindra att någon skulle komma till skada.

– Senaste rapporten visar att det är delar av undertaket inne i garaget som har rasat, alltså inte i den bärande konstruktionen, säger Hans Trengereid vid 17.30.

P-huset öppet igen

Strax före klockan 19 meddelade Räddningstjänsten att man satt upp stöttor för att förhindra ras, och att man nu lämnat över till fastighetsägaren. Fastighetsägaren kommer med hjälp av byggföretag att reparera och återställa fastigheten.

Ingen ska ha kommit till skada och mataffären har haft fortsatt öppet som vanligt. Bilägare har även kunnat hämta sin fordon från garaget enligt räddningstjänsten.

Fastighetsägaren Balder säger på onsdagsmorgonen att parkeringshuset är öppet igen.

– Det var några av de ljudabsorberade innerplattorna som ramlat ner i går, de håller på att plocka ner dem just nu och på det ställer är garaget avstängt men runtomkring går det att parkera, säger Kevin Holgersson, förvaltare.

– Det handlade aldrig om någon rasrisk av några bärande delar, men det klart det inte ser bra ut även om det bara är innerplattor som ramlat ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer