Lagändring kan hota Partille Cup: ”Skapar jättestora problem”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett nytt beslut i Kammarkollegiet kommer föreningar få tillgång till anmälnings- och bokningsavgifter först efter genomförd turnering vilket har skapat oro bland arrangörerna för handbollsturneringen Partille Cup.

2018 stiftades paketreselagen och resegarantilagen. Detta har tidigare inte påverkat idrottsturneringar då Kammarkollegiet, som är ansvarig myndighet, bedömt att allmännyttiga ideellaföreningar ska undantas.

– Jag förstår att garantin ska finnas för resebranschen som har haft historik med att gå i konkurs, men i detta sammanhanget är det ganska verkningslöst, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare för Partille Cup.

Fredrik Anderson berättar att Kammarkollegiet anser att deltagandet i turneringar är detsamma som en turisttjänst och ska därmed falla under paketreselagen, något som han ser kan skapa stora problem för alla idrottsföreningar.

I klippet ser ni Fredrik Andersson berätta om konsekvenserna av lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.