Tågen ersätts till viss del av ersättningsbussar under påsken då renoveringsarbete utförs på järnvägarna i Västsverige. Foto: TT

Dessa tåg är inställda i Västsverige under påskhelgen

Publicerad

Ska du åka söderut med Öresundstågen från Göteborg eller ta Västtågen till Mölnlycke, Ytterby eller Säffle? Räkna då med längre restid i påsk. Tågen är inställda och ersätts av buss på grund av banarbete.

Färre arbetspendlare åker tåg under påsk. Därför passar Trafikverket på att förbättra järnvägen. Detta året är inget undantag för den traditionen.

– Egentligen är det här frågor för Trafikverket. Men det är nödvändigt att rusta banorna för dagens trafik och framtidens behov. Man försöker välja dagar där det ändå påverkar så få resenärer som möjligt, säger Henrik Kjellberg som är presskommunikatör på Västtrafik.

Så här går trafiken

Från och med den 18 april, klockan 21.00 till den 22 april klockan 11.00 så ställs alla Öresundståg in mellan Göteborg och Falkenberg. Tåget mellan Göteborg och Kungsbacka ersätts av Kungsbackapendeln, resten av sträckan med buss.

Hela påskhelgen så kör Västtågen halvtimmestrafik mellan Kungsbacka och Göteborg.

Onsdag och torsdag är tågen inställda klockan 10-14 mellan Göteborg och Mölnlycke. Resande hänvisas till ordinarie linjetrafik.

Fredag klockan 18.10 till söndag klockan 18 är tågen inställda på sträckan mellan Mellerud och Säffle. Tågen ersätts med buss.

Lördag och söndag klockan 00-24 är tågen inställda på sträckan Göteborg-Ytterby. Tågen ersätts med buss.

Lördag och Söndag klockan 00-24 är Alependeln inställd på sträckan Göteborg- Gamlestaden. Resande hänvisas till ordinarie linjetrafik.

Torsdag klockan 22 till måndag klockan 11 är Västtågen inställda på sträckan Varberg-Borås. All tågtrafik vänder i Veddige. Buss/taxi ersätter sträckan Veddige-Varberg.

Det här påverkar de resenärer som ändå vill resa i påsk?

– Så är det, men vi försöker sätta in ersättningstrafik så mycket som möjligt och att informationen ska vara tydlig. Men det är viktigt att man är ute i god tid och räknar med längre restid, säger Henrik Kjellberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer