En teknisk undersökning genomfördes under natten på platsen där den döde mannen hittades. Hur han avlidit är ännu oklart. Foto: Tomas F Singer

Död person hittad på Hisingen – utreds som misstänkt mord

Publicerad

Polisen fick in ett larm om att en människa hittats skadad på Hisingen i Göteborg på måndagskvällen, väl på plats konstaterades att personen var död.
– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt mord, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Det var vid 22.35 på måndagskvällen som polisen fick larmet.

– Vi fick larm om en skadad person, säger Ann-Christin Löfstrand.

Utreds som mord

Personen ska ha påträffats av patrullerande väktare. Ambulanspersonal och polis konstaterar senare att personen är avliden.

Det finns omständigheter kring händelsen som gör att man nu öppnat en förundersökning om mord. Händelsen ska ha inträffat i Torslanda, och den döde personen är enligt polisen en man.

– Det har att göra med omständigheter kring platsen där han påträffats. Men det är också en rutinåtgärd eftersom vi inte helt kan utesluta att det rör sig om mord, säger polisens presstalesperson, Christer Fuxborg.

Misstänker inget brott

Nu arbetar polisen med att höra folk som befunnit sig i området och som kan ha detaljer till nytta för deras utredning. En teknisk undersökning har genomförts under natten, och nu väntar en rättsmedicinsk undersökning. Enligt polisen tyder det mesta på att det inte rör sig om ett brott. Trots det utreds ärendet fortsatt som misstänkt mord.

– Det beror på att vi ännu inväntar svar från den rättsmedicinska undersökningen. Vi stänger inte utredningen innan vi har det svart på vitt. Just nu tyder det mesta på att det inte har begåtts något brott, men det där kan svänga. Det har hänt förut, säger Christer Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer