Person knivskuren efter bråk i Vara

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha fått ett flertal knivskador efter ett bråk mellan flera personer i Vara på onsdagskvällen.

Larmet kom till polisen efter klockan 19 på onsdagen. Vittnen ska ha sett hur två till fyra personer hamnat i bråk i centrala Vara och att en av dem blivit knivskuren.

Polisen är på plats och söker efter gärningspersoner i närområdet.

– Det är en man som enligt vittnesuppgifter troligen blivit knivskuren i centrala Vara. Just nu hörs vittnen, men det skall ha varit två till fyra personer som hamnat i bråk och då har en av dem tagit fram en kniv, men om våldet var riktat mot den som skadades eller om han bara kom i vägen det vet vi inte, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Skadade togs till NÄL

Enligt polisen är den skadade en man i 25-årsåldern. Mannen ska ha varit vaken och talbar då han fördes till NÄL för vård.

– Vi rubricerar det som grov misshandel för att kunna inleda förundersökning, men brottsrubriceringen kan komma att ändras beroende på vittnesuppgifter eller skadeläget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.