En man knivskars på söndagskvällen i centrala Göteborg. Foto: TT/SVT

Person misstänkt attackerad med paraply vid Nordstan

Uppdaterad
Publicerad

En man ska strax före klockan åtta på söndagskvällen blivit attackerat med ett vasst paraply på Drottningtorget i närheten av Nordstan i centrala Göteborg. Mannen ska ha fått skador på huvudet och fick föras till sjukhus.

Enligt de första uppgifterna skulle mannen ha varit knivskuren men senare kunde polisen konstatera att det nog snarare rörde sig om ett trasigt paraply. Polisen bekräftar på måndagsmorgonen för SVT Nyheter Väst att de beslagtagit ett paraply.

– Det är rubricerat som grov misshandel, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen till SVT Nyheter Väst.

Ingen person är ännu gripen men polisen har en del spår att gå på efter att mannen nu har hörts och efter samtal med vittnen.

– Det var ganska tidigt på kvällen så många rörde sig i området och vi har fått in en del vittnesuppgifter, säger Ann-Christin Löfstrand

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och ska ha fått lindriga skador.

– Inte livshotande på något sätt, säger Ann-Christin Löfstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.