En man i 18-årsåldern hittades skadad vid Ryaskolan i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. Han fördes till sjukhus i ambulans. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Person skjuten i Biskopsgården – polis utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern sköts i benet i närheten av Ryaskolan i Biskopsgården på onsdagskvällen. Flera personer har tagits in till förhör, men ännu har ingen gripits misstänkt för mordförsöket. Mannens skador ska inte vara livshotande.

Flera personer hörde av sig till polisen strax innan klockan 21 på onsdagskvällen efter att de hört skott i närheten av Ryaskolan i Biskopsgården i Göteborg. Vittnen ska också ha sett ett antal personer lämna platsen efter skjutningen.

När polis och ambulans kom fram hittades den skottskadade mannen, som är i 18-årsåldern. Det konstaterades att han hade skjutits i benet, men han var vaken och talbar och fördes i ambulans till Sahlgrenska. Hans skador ska inte vara livshotande.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen meddelade polisen att man hade hittat tomhylsor på platsen.

Dörrknackning i området

Polisen höll under onsdagskvällen vittnesförhör, knackade dörr och sökte i området. Sammanlagt har nio personer kallats till förhör under natten, men ingen misstänkt har gripits.

– Vi har en hel del bra vittnesuppgifter som vi hoppas kan leda oss framåt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.