SM i fårvallning avgjordes i Skepplanda i helgen Foto: svt

Pink hade koll på fåren när SM avgjordes i Skepplanda

Uppdaterad
Publicerad

Ann Blomkvist och hunden Pink var ett av ekipagen som kämpade på SM i fårvallning i Skepplanda i helgen. Slutresultatet: En silvermedalj.

– Det är det här vi tränar för hela året så det betyder väldigt mycket, säger Ann till SVT.

I klippet ovan kan du se hur det såg ut när Pink tävlade.

En hel del folk, ännu fler hundar och massor av får samlades i helgen i Skepplanda för att avgöra vilket ekipage som är det allra bästa i Sverige på att valla får.

En gång om året går SM i fårvallning av stapeln. Deltagarna kommer från alla delar av landet och trots en del regn var intresset stort och konkurrensen stenhård.

– Det började på lördagen med en grundomgång med 39 starter där de femton bästa gick vidare till dagens final, säger tävlingsledare Christina Nielsen till SVT under söndagens finalpass.

Veteraner

SVT tog rygg på ett av hemmahoppen i finalen, bordercollien Pink och hennes matte Ann Blomkvist. De är båda veteraner i sammanhanget och har en silvermedalj med sig från tidigare SM.

När finalen var klar stod det klart att de vunnit silver – igen! Men någon stor belöning väntar inte Pink.

– Nja, jag belönar kanske henne inte så mycket tyvärr. Hon får väl ligga i soffan och få lite extra god mat, säger Ann med ett skratt.

Vem som vann? Det gjorde Johanna Nilsson Johansson med hunden Ztiil. Tredjeplatsen kneps av Karin Söderberg med Tyne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.