Misstänkt rånare gripen i Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

En frisörsalong i centrala Vänersborg uppges ha blivit utsatt för ett rån med ett pistolliknande föremål. Vid 15-tiden greps en misstänkt person.

– Det var en hundpatrull som spårade från brottsplatsen fram till den plats där mannen greps, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman, till SVT.

En ensam gärningsman har enligt uppgift till polisen kommit in på en salong på Södergatan i Vänersborg.

Han ska ha visat upp ett pistolliknande föremål och hotat den frisör som var ensam i lokalen. Han har sedan stulit en mindre summa pengar och försvunnit från platsen till fots.

Vapnet har inte avlossats

Vapnet har aldrig avlossats och ingen person är fysiskt skadad. Allt enligt uppgifter per telefon till polisen.

Flera polisenheter var på plats och polisen sökte i närområdet efter gärningsmannen alternativt gärningsmännen, med hjälp av bland annat hundpatrull.

En hundpatrull hittade mannen

Strax innan klockan 15 meddelar polisen att de har gripit en man som nu är misstänkt för rån. Han stoppades av en polispatrull i närområdet, i korsningen Residensgatan och Norra Gatan.

– Det var en hundpatrull som spårade från brottsplatsen fram till den plats där mannen greps. Vi misstänker att han är narkotikapåverkad och ska till sjukhus för provtagning. Han kommer att därefter att höras som misstänkt för rån, säger Stefan Gustafsson till SVT Nyheter.

Under tisdagskvällen uppgav förundersökningsledare Jenni Pärblad för tidningen TTELA att mannen som gripits har anhållits misstänkt för rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.