Foto: Majblomman

Pojke blev bestulen på majblommepengar

Uppdaterad
Publicerad

En pojke blev bestulen på sina majblommepengar vid Frölunda torg under måndagseftermiddagen.

– Det är förjäkligt helt enkelt, men också för väl att de inte gav sig på honom fysiskt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var strax efter klockan 16 som två män gick fram till pojken som sålde majblommor. Den ena sa att han ville köpa en blomma och började trixa och trolla med en sedel för att leda bort pojkens uppmärksamhet.

– Samtidigt tog den andra mannen pengar som killen hade i sin jackficka. Jag vet inte hur mycket det rör sig om. Vi är på plats och pratar med killen och en väktare som hjälpte honom att ringa oss, säger Peter Adlersson.

Polisen har ett par patruller på plats i området som försöker hitta männen som det i nuläget varken finns ålder eller andra signalement på. Pojken som blev bestulen uppges vara i nedre tonåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.