Arkivbild. Foto: Johannes Widergren

Pojke rånades av man med avsågat luftgevär

Publicerad

En tonåring i Skövde kommun rånades av en man i 40-årsåldern och hotades med vad som vid anmälan sades vara någon form av gevär. Polisen kunde gripa mannen i en buss.

En person i yngre tonåren blev i Skövde kommun rånad av en man som hade någon form av gevär som han hotades med. Rånaren hoppade sedan på en buss vid 9-tiden under torsdagskvällen.

– Det är en person som står och inväntar en buss och i samband med det kommer det fram en man som är i 40-årsåldern. Han har någon form av vapen, men personer som väntar vet inte vad det är för vapen. Han känner sig hotad och trängd och lämnar från sig sitt busskort, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Greps på buss

Bussen mannen hoppar på ska resa i ungefär 30 minuter och polisen ringer då upp bussbolaget efter att det har gjorts en anmälan om brott. 

– Vi får tag i chauffören och följer efter bussen. Vi har kontakt med busschauffören och när vi kommit ikapp stannar bussen och vi griper mannen.

Det visade sig att mannen hade ett avsågat luftgevär med sig. Geväret togs i beslag och mannen fick följa med till stationen för vidare förhör.

Busskortet togs också i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.