Polis öppnade eld efter biljakt i Svenljunga – ung kvinna gripen

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna greps, misstänkt för mordförsök, söder om Svenljunga efter en dramatisk biljakt strax före midnatt. Polisen uppger att en patrull tvingats öppna eld mot fordonet efter att kvinnan försökt köra på en polispatrull.

Det hela började vid klockan 23.20 på torsdagskvällen när polisen försökte stoppa en personbil på länsväg 156, söder om Svenljunga. Bilen ska enligt polisen ha låtit bli att stanna, vilket ledde till att man började köra efter.

Snart var biljakten i gång, och polisen säger till SVT Nyheter att man i det läget kallade på förstärkning. Vid Östra Frölunda hade en polispatrull ställt upp sig, och vid klockan 23.50 beslutade man sig att försöka få stopp på bilen med hjälp av att slänga ut en spikmatta på vägen.

– De uppfattade det som att föraren körde avsiktligt i riktning mot polisen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till SVT Nyheter.

Tre män på passagerarplats

– Därefter öppnar ena kollegan eld mot bilen, men skjuter mot ena däcket och alltså inte mot någon inne i bilen, fortsätter han.

Kort därefter kunde föraren, en kvinna född 1996, gripas misstänkt för mordförsök. Som passagerare i bilen fanns även tre män, födda 1985, 1992 och 1995. De medföljande männen är misstänkta för våld mot tjänsteman.

- De försökte kasta ut saker från bilen och mot den polispatrull som följde efter under resans gång, säger Göran Carlbom.

Polisen säger att man sedan tidigare har kännedom om vilka samtliga inblandade är. Ingen person kom till fysisk skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.