Bilen hittades övergiven med skotthåll genom rutan. Foto: TT

Mc-polis påkörd av bilist – avlossade tjänstevapen

Uppdaterad
Publicerad

En mc-polis blev påkörd av en bilist under en kontroll i östra Göteborg. Efter att ha blivit påkörd avlossade polisen skott mot bilen.

– Bilisten flydde från platsen i hög fart, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region väst.

Det var när en mc-polis skulle stanna en bilist i östra Göteborg som händelsen inträffade. Fordonet som stannades var eftersökt efter misstankar om att föraren skulle kunna vara påverkad.

– Bilisten stannar men plötsligt backar föraren i full fart och kör på mc-polisen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Söker efter blå BMW

I samband med detta avlossade polisen skott mot bilen, enligt polisen en blå BMW. Bilisten flydde därefter från platsen i hög fart. Den påkörda polisen ska inte ha drabbats av några allvarliga skador.

– Vi har varit på Fräntorpsmotet och hämtat en person. Han har förts till sjukhus, säger Mia Lorèn, regional produktionsledare vid SOS Alarm.

Polisen i Göteborg har inlett en stor insats för att försöka hitta personerna i BMW:n.

– Händelsen är rubricerad som dråpförsök. Det hade kunnat gå mycket värre, säger Tommy Nyman.

Bilen upphittad

Vid 14.55 uppger polisen att den eftersökta bilen har hittats i Sävedalen. När bilen hittades kunde man konstatera att en ruta blivit sönderskjuten.

Enligt GT ska polisen ha hittat blodspår i samband med att man hittat bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.