Polisbil fick alla fyra däck sönderskurna Foto: Polisen

Polisbil fick däcken sönderskurna

Publicerad
Polisen lämnade bilen för att fotpatrullera lite i Lövgärdet i Göteborg. När de kom tillbaka var alla fyra däck sönderskurna.
– Väldigt frustrerande, säger Fredrik Lennartsson, kommunpolis i Angered.

En polispatrull valde på tisdagskvällen att fotpatrullera i ett område på Lövgärdet för att prata med folk och beivra brott – insatser som görs då och då i syfte att komma närmre medborgarna och skapa trygghet.

De ställde bilen och gick i väg en sväng. När de kom tillbaka en stund senare var alla fyra däcken på polisbilen sönderskurna.

”Väldigt frustrerande”

– Vi är där för att skapa trygghet i området och så händer detta. Väldigt frustrerande. Vi tvingas lägga resurser på fel saker, säger Fredrik Lennartsson.

Med sönderskurna däck finns ingen möjlighet att rycka ut om något allvarligt skulle inträffa i närliggande område. Lyckligtvis inträffade inget akut just då och på den platsen.

”Alla gillar inte polisens närvaro”

Varför någon skulle vilja sabotera polisens möjligheter att utföra sitt jobb är oklart, men det finns generella misstankar.

– Alla tycker inte om polisens närvaro och det beror på att vi jagar kriminella i området och då stör vi deras verksamhet och då försöker man att förstöra för oss på det här sättet.

Hur vanligt är det att ni får bildäck sönderskurna?

– Det sker titt som tätt skadegörelse på bilarna. Inte jättevanligt med just sönderskurna bildäck men det händer, säger Fredrik Lennartsson.

Händelsen är polisanmäld och polisen uppmanar också allmänheten att höra av sig med tips.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer