Polisbil i krock på Avenyn i Göteborg – flera till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil under utryckning krockade på måndagskvällen med en personbil på Avenyn i Göteborg. Fyra poliser fanns i polisbilen och flera fick föras till sjukhus för kontroll.

Olyckan inträffade där Avenyn korsar Nya Allén vid åttatiden på kvällen när en polisbil under utryckning av oklar anledning kolliderade med en personbil.

– Det kommer bli en utredning om detta, det blir det alltid när polisbilar är inblandade, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Ingen person ska ha fått några allvarligare skador, men fyra poliser som befann sig i polisbilen fick tas ur tjänst efter olyckan. Flera av dem fick föras till sjukhus, och någon person klagade på smärta i nacken, enligt polisen.

”Mycket stort ansvar”

Spårvagnstrafiken stod under kvällen helt still i båda riktningar medan bärgare arbetade med att få bort de inblandade fordnen. Polisen uppger att det inte är klart exakt vad för utryckning bilen var på.

– Generellt sett när det gäller polisbilar under utryckning ska föraren alltid iaktta mycket stor försiktighet, man har ett mycket stort ansvar som förare av ett utryckningsfordon, säger Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.