Erik Nord, polischef i Storgöteborg. Foto: SVT

Polischefen om dödsskjutningen: Ett tråkigt bakslag

Uppdaterad
Publicerad

Mordet i Lövgärdet var den första dödsskjutningen i Göteborg i år. Polischefen Erik Nord beskriver händelsen som tragisk – och ett tråkigt bakslag för polisen som enligt honom annars haft ett framgångsrikt arbete i år när det gäller den grova kriminaliteten i staden.

Det var under tisdagskvällen som en man i 40-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Lövgärdet i Göteborg.

– Det är synnerligen allvarligt och det framstår som en ren avrättning, säger Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg.

Ingen är gripen men enligt uppgifter till både GT och GP är personen medlem i ett beryktat kriminellt gäng.

För polisen är alltså händelsen ett bakslag.

– Ett mord är naturligtvis alltid ett tråkigt bakslag. Men vi har också haft en lugn period fram till igår. Vi har haft några mordförsök men inget fullbordat mord i år innan den här händelsen.

Risk för hämndaktioner

Enligt Erik Nord har man framgångsrikt stört de grovt kriminella i staden och man ska ha gjort ett antal lyckade gripanden och beslag under året.

– Nu får vi se vad som händer. Av erfarenhet vet vi ju att den här typen av händelser kan leda till hämndaktioner. Nu håller vi hög beredskap.

Förra året skedde enligt Erik Nord runt fem mord som kan kopplas till kriminella nätverk i Storgöteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.