Långa köer i april utanför polisstationen i Stenungsund som fortfarande har kvar drop-in systemet. Foto: TT/SVT

Polisen efter passkaoset: ”Det har lättat”

Publicerad

Efter långa köer och frustrerade medborgare – nu verkar passkaoset i Västsverige ha lättat.

– Jag klickar in här nu på direkten och kollar när jag kan få tidigaste tiden i Göteborg. Jag får upp fyra lediga på torsdag, säger Peter Adlerson, polisens presstalesman.

Efter att passystemet i Göteborg, Mölndal och flera andra orter i Västsverige  gjordes om och drop-in tiderna försvann rådde kaos och förvirring.

Väntetiderna för att få ett pass var långa och trots polisens försök att lägga ut nya tider räckte de inte till. Polisstationerna i både Stenungsund och Alingsås tvingades stänga i omgångar då köerna till deras drop-in blev för långa.

Men nu verkar lugnet efter stormen lagt sig.

Nya passtider har tagit bort köerna

SVT Nyheter Väst ringer polisens presstalesman för att se hur det ser ut på polisstationerna i väst.

– Det har lättat och det har att göra med att vi har lagt ut jättemycket mer tider och folk vet om hur det här funkar nu. De långa köer som varit i till exempel Stenungsund som fortfarande har drop-in har jag inte hört någonting alls om nu, säger Peter Adlersson.

Efter den 9 april upphörde möjligheterna till drop-in helt i Göteborg och Mölndal. I Borås, Alingsås, Ulricehamn och Kinna/Mark försvann det den 22 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.