Arkivbild.

Polisen efterlyser tips efter trapphusbränder

Publicerad

Efter larm om bränder i trapphus i Brämaregården i Göteborg söker polisen nu efter iakttagelser. ”Vi har ingenting att jobba med” säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng.

Under natten till söndag larmades det om bränder i tre trappuppgångar i Brämaregården. Boende och andra upptäckte bränderna som snabbt kunde släckas, men två av dem utreds nu av polisen som försök till mordbrand och den ena som skadegörelse genom brand. Enligt Räddningstjänsten brann det i ett papper i den första trappuppgången, i den andra trappuppgången brann det i en kruka, men branden slocknade av sig själv och i den tredje trappuppgången fann Räddningstjänsten endast röklukt.

– Även om branden inte tagit sig så mycket så finns det är stark oro bland de boende, säger säger Morten Gunneng. Vi ser helt klart ett samband mellan bränderna och vår arbetshypotes är att det är en och samma gärningsman.

Än så länge finns dock ingen misstänkt.

– Vi har ingeting att jobba med, det är dåligt med uppslag, så vi hoppas att vi ska få in någon form av iakttagelser under dagen, säger Morten Gunneng. Vi kommer vara på plats under dagen för trygghetsskapande och för att försöka samla in uppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer