Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra. Foto: Paul White/TT

Polisen förstärker i Stenungsund efter överfall på kvinnor

Publicerad

Senast i fredags attackerades en kvinna som rastade sin hund. Det var det tredje överfallet i Stenungsund sedan oktober. Nu förstärker polisen yttre personal, jobbar med inre spaning och söker vittnen och tips.

Vid den första attacken ska tre unga män ha kastat sig över en kvinna i 45-årsåldern, kastat in henne i en buske och sparkat på henne. De två följande attackerna var likartade – flera personer som överfallit och misshandlat.

Varje gång har det rört sig om en ensam kvinna som rastat sin hund.

Ärendena rubriceras som misstänkt misshandel. Inga misstänkta finns ännu.

Polisen efterlyser tips

En del tips har redan kommit in och bearbetas, men polisen säger sig vara intresserad av ytterligare iakttagelser som kan sättas i samband med händelserna – allt för att föra utredningarna framåt och kunna gripa gärningsmännen. Yttre personal finns på plats i trygghetsskapande syfte.

– Vi analyserar det här (tredje) fallet och jämför likheter och skillnader med de ärenden som finns sedan tidigare. Men vi tittar också brett på det som hänt genom olika former av inre spaning, säger Lars Wahlin, tf gruppchef för utredningsverksamheten i södra Fyrbodal, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.