Polisen har ännu inte kunnat höra den knivskadade pojken. Foto: SVT

Polisen har inte kunnat höra knivhuggen pojke

Uppdaterad
Publicerad
Den pojke som knivhöggs vid en skola i Göteborg igår har ännu inte kunnat höras. Åklagaren har nu startat en så kallad Lul 31-utredning.

En pojke knivhöggs i halsen igår på en parkeringsplats utanför en skola i Kortedala, larmet kom in till polisen vid 13:30 igår. Pojken skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Han har fortfarande inte kunnat höras.

Polisen spärrade av området utanför skolan för att kunna utföra tekniska undersökningar. En pojke greps igår eftermiddag i sitt hem och är misstänt för mordförsök, men polisen är förtegen på grund av att den misstänkte är minderårig. Med tanke på pojkens ålder har socialtjänsten nu kopplats in.

Det finns uppgifter om att den skadade pojken går på skolan där han knivhöggs, men mycket mer än så kan polisen inte säga i nuläget.

– Det har startats en så kallad Lul 31-utredning, säger Mats Ihlbom, kammaråklagare.

Polisen har funnits på plats för trygghetsskapande sedan igår kväll, anledningen är att allmänheten ska kunna ställa frågor och prata om det som hänt.

Rubriceringen är fortfarande försök till mord.

Detta är Lul 31-utredning

Visa
  • LUL 31 är en förkortning för Lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.
  • En Lul 31-utredning inleds när en person under 15 år misstänks begått ett brott med minimum ett års fängelsestraff i skalan.
  • Det misstänkta barnet, vårdnadshavarna och juridiskt biträde har rätt att ta del av vad som har förekommit vid utredningen.
  • När utredningen har avslutats har de rätt att ta del av utredningsmaterialet.
  • En misstänkt person under 15 år är inte skyldig att stanna för förhör i mer än 3+3 timmar.
  • Utredningar enligt 31 § LUL ska genomföras med särskild skyndsamhet och får inte pågå längre tid än tre månader.

Källa: Åklagarmyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer