Foto: Ridder Karlsson

Polisen i Skaraborg utreder dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

En man i trettioårsåldern hittades i söndags avliden i ett vattendrag i Skaraborg. Nu kan det finnas omständigheter som gör att polisen inte kan utesluta att det ligger ett brott bakom dödsfallet.

Det var i lördags som mannens anhöriga anmälde honom försvunnen. Efter en stor sökinsats med både hundpatruller och helikopter hittades han död i ett vattendrag på en mindre ort i Skaraborg.

Händelsen rubricerades som dödsfall genom drunkning, men nu utreds fallet av avdelningen för grova brott. Något som tidningen Aftonbladet var först med att berätta.

– Det finns vissa omständigheter som gör att vi vill titta på det här brett, säger kriminalinspektör Daniel Lundgren till SVT Nyheter Väst.

Vilka omständigheterna är vill han inte gå in på.

Väntar på obduktionsrapport

Just nu hörs personer i mannens närhet för att polisen ska få en bättre bild av hur försvinnandet gått till.

– Vi har ingen klar bild av ett brott, och vi har inte höjt upp det till någon brottsmisstanke, men vi får se vad obduktionen ger, säger förundersökningsledare Peder Andreasson i polisområde Skaraborg.

Fram tills dess att obduktionsrapporten blir klar fortgår polisutredningen även genom förhör med eventuella vittnen till försvinnandet och drunkningen.

Enligt Peder Andreasson är den avlidne mannen inte känd hos polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.