Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunpoliserna Sven Gardell och Erika Pettersson berätta om deras arbete mot narkotikaförsäljning i Ulricehamn. Foto: Sofia Netskar/SVT

Polisen i Ulricehamn om drogerna: ”Vi för en ständig kamp”

Publicerad

I höstas mördades två unga personer i en lägenhet i centrala Ulricehamn efter en konflikt som enligt åklagare handlar om droger. Bara månader tidigare så tog kommunchefen och områdespoliserna i hand på att ta krafttag mot narkotikan bland unga.

– Vi för en ständig kamp mot drogförsäljningen, säger kommunpolisen Sven Gardell.

I den senaste undersökningen av CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotika information, framgår det att droganvändningen i kommunen visserligen minskar, men drogtillgängligheten har ökat jämfört med tidigare mätningar.

– Det är främst cannabis vi ser men även en del tabletter som exempelvis tramadol, säger Sven Gardell, kommunpolis i Ulricehamn.

Droger kommer via kriminella nätverk

Enligt polisen i Ulricehamn så är Ulricehamn slutdestination för många av drogerna som färdas genom kriminella nätverk i större städer, som Borås och Göteborg.

I klippet kan du följa de två kommunpoliserna Sven Gardell och Erica Pettersson när de patrullerar genom stan. Hör även Sven berätta hur polisen arbetar mot narkotikan.

Bättre samverkan med polis

I juni 2022 antog kommunen, tillsammans med polisen i Ulricehamn, ett så kallat medborgarlöfte där man lovade att göra riktade insatser mot narkotika bland unga. Bland annat lovar de att samverka bättre med socialtjänsten. Ett arbete som Sven Gardell menar är ständigt pågående.

– Vi vill alltid att man ser att det finns andra alternativ, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.