Foto: Tomas F Singer/SVT

Polisen om döde mannen: ”Inget tyder på brott”

Uppdaterad
Publicerad

En avliden man hittades på måndagskvällen i Torslanda i Göteborg. Polisen inledde en utredning om misstänkt mord, men nu uppger man att man inte misstänker något brott.

Det var på måndagskvällen som en död man påträffades i Torslanda. Händelsen rubricerades som mord, men enligt polisen misstänker man inget brott.

– Det är baserat på dem samlade bild som man fått in från undersökningen hittills. Några fler detaljer kan jag inte gå in på, säger polisens presstalesperson, Christer Fuxborg.

Utreds som misstänkt mord ändå

Under natten mellan måndag och tisdag genomfördes en teknisk undersökning på platsen där mannen hittades. I slutet av veckan väntas en obduktion kunna genomföras. Tills dess rubriceras ärendet fortsatt som misstänkt mord.

– Det beror på att vi ännu inväntar svar från den rättsmedicinska undersökningen. Vi stänger inte utredningen innan vi har det svart på vitt. Just nu tyder det mesta på att det inte har begåtts något brott, men det där kan svänga. Det har hänt förut, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.