Försvunnen kvinna upphittad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gick under fredagsmorgonen ut med en efterlysning av en kvinna som försvann på torsdagen. Strax innan klockan nio kunde man meddela att kvinnan hittats välbehållen.

Kvinnan ska ha varit försvunnen sedan tiotiden på torsdagsförmiddagen. Enligt polisen ska hon då ha försvunnit från sitt hem i Ör i Melleruds kommun. Detta i samband med att hon gav sig ut på sin dagliga promenad.

Polisen sökte efter kvinnan med hjälp av hundar och helikopter, och kallade även in militär i sökandet. På fredagsmorgonen gick man ut med ett signalement och efterlyste hjälp från allmänheten.

Vid niotiden kunde polisen meddela att kvinnan hittats och att hon var välbehållen. Hon påträffades i Dals-Rostock, nordväst om Mellerud, och har tagits till vårdcentral för hälsokontroll. Polisen misstänker inget brott i samband med hennes försvinnande. Orsaken till kvinnans försvinnande är ännu okänd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.