Kent Eriksson med brevet som visar att parkeringsboten avskrivs för traktorn som påstods ha parkerats vid Avenyn i Göteborg. Foto: Lisbeth Eriksson

Polisen tror på Kent – slipper böter för traktor på Avenyn

Publicerad

Kent Eriksson, lantbrukare i Edsvära utanför Vara får rätt. Polisen tror på honom – han har aldrig parkerat sin traktor utanför Stora teatern på Avenyn i Göteborg.

– Det känns bra, men det har varit lärorikt och intressant! säger Kent Eriksson till SVT Nyheter Väst.

På onsdagen kom pappret som ger Kent Eriksson rätt. Där står det att parkeringsanmärkningen han fick för sin traktor avskrivs. Enligt Securitas parkeringsvakt skulle traktorn ha stått parkerad utanför Stora teatern. Det formella skälet till att boten avskrivs anges vara att den var utfärdad på fel fabrikat.

– Så jag slipper betala avgiften. Securitas ringde redan häromdagen, men jag sade att jag ville ha papper på det och idag kom det ett brev från polisen med posten, säger Kent Eriksson.

Stor uppmärksamhet

Efter SVT Nyheter Västs artikel var det många andra medier som hörde av sig till Kent Eriksson.

– Det har ringt från alla håll. Göteborgs-Posten, kvällstidningarna, liksom Land och tidningen ATL har hört av sig.

Fallet har även uppmärksammats i norsk media.

– Det är skönt att det är över nu. En har ju lite annat att syssla med också, skrattar Kent Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.