Polisen varnar för halt väglag

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor inträffae under morgonen i Västsverige, och i Göteborgsområdet är körde inte bussarna vissa sträckor på grund av halka.

Det var halt på vägarna på sina håll i Västsverige på lördagsmorgonen. Polisen varnade för halkan som berodde på plötsliga temperaturskiftningar.

– Det gäller att ta det försiktigt, och det gäller både stora och mindre vägar, sa polisens presstalesperson för region Väst, Anna Göransson på lördagsmorgonen.

Flera olyckor

Vid 06.45 inträffade en kökrock på E6 vid Åbromotet i Mölndal. En kvart senare inträffade en singelolycka på Orust. Därefter fortsatte larmen om olyckor komma in till SOS, från bland annat Uddevalla, Vänersborg, Falköping, Vara och Kungsbacka. I flera fall hade bilarna voltat.

I Skövde välte vid 9.30 en lastbil lastad med bensin på Vadsbovägen. Drivmedel läckte ut och vägen spärrades av Bärgningsarbetet beräknades pågå fram till 18-19. Sträckan mellan Karstorpsrondellen och Lillegårdsrondellen fick stängas av.

Enligt polisen har ingen blivit allvarligt skadad under morgonens olyckor.

Störningar i kollektivtrafiken

I Göteborgsområdet meddelade Västtrafik att flera busslinjer inte kunde trafikera delar av de ordinarie sträckorna på grund av halka. Vilka linjer och sträckor som berörs går att se på Västtrafiks hemsida.

Så kör du säkert i halkan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.