Polisens bombgrupp larmades till Donsö i Göteborgs södra skärgård på söndagskvällen. Foto: Google earth

Polisen har sprängt militärt föremål i Göteborgs skärgård

Publicerad

Ett misstänkt explosivt militärt föremål hittades under söndagen, guppandes i vattnet utanför Donsö i Göteborgs södra skärgård. Polisens bombgrupp larmades till platsen och kunde vid 21-tiden oskadliggöra föremålet genom att spränga det till havs.

– Inringare larmade om att de sett ett rörliknande föremål som flöt i vattnet utanför Donsö, sade Jens Christensen vakthavande befäl vid polisens region väst, till SVT Nyheter i ett tidigt skede.

Under söndagskvällen skickades bombskyddet till platsen för att undersöka om det är farligt eller inte. Vid klockan 20.20 inleddes undersökningen av föremålet, och strax därefter kunde man konstatera att man av säkerhetsskäl behövde spränga sönder fyndet.

– Bombgruppen bedömde att det var ett farligt föremål, så vid klockan 21 genomfördes en sprängning, säger Jens Christensen.

Vad var det för slags föremål?

– Någon form av militärt föremål, något granatliknande. Men jag vet inte exakt.

Vid klockan 21.40 meddelade polisen att insatsen på Donsö var avklarad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer