Bild tagen från Lilla Rösö, nära strandkanten där fyndet ska ha hittats. Foto: SVT

Polisinsats efter fynd i Göteborgs skärgård

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar efter insats på Lilla Rösö: fyndet var delar av en säl.

Efter förmiddagens polisinsats på Lilla Rösö, utanför Önnereds hamn i Göteborgs södra skärgård, kan polisen nu berätta att fyndet rörde sig om delar av en säl.

Det var tidigare på söndagen som allmänheten hörde av sig om ett fynd som såg ut som någon form av kvarlevor. Polisens presstalesperson Hans Lippens bekräftar nu att det rör sig om delar av en säl.

Ett vittne som sett fyndet berättade för SVT Nyheter Väst att fyndet ser ut som en hand med fingrar och ligger sammanflätat med något som ser ut som tyg.

Redan på förrmiddagen beskrev Hans Lippens fyndet såhär:

– Det ser mer ut som ett djur än en mänsklig del, säger han. Det ser ut som en fot eller en hand eller något, men när jag tittar ser det mer ut som en sällabb än en mänsklig hand, men det får tekniker avgöra.

Vid klockan 12.45 på söndagen meddelade polisen att tekniker nu har undersökt fyndet och att det rör sig om delar av en säl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Väst
Mer Nyheter