En man har hittats död i Agnesberg runt lunchtid på lördagen. Foto: Martin Pettersson

Död man hittad i Angered i Göteborg – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades under lördagen död vid Agnesberg i Göteborg. En stor polisinsats pågick under lördagseftermiddagen på platsen.

– Det mesta tyder på att inget brott har begåtts, men vi avvaktar den rättsmedicinska undersökningen för att helt kunna avfärda misstankar, säger Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Larmet kom till polisen klockan 10:48 på lördagsföremiddagen. En förbipasserande ska ha upptäckt att det låg en person i terrängen.

När polisen kommer till platsen hittas en äldre avliden man.

– Tekniker har varit på plats och nu ska vi ha en hund som letar i området efter tillhörigheter till mannen som gör att vi lättare kan identifiera honom, sa Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst, under lördagen.

Oklara omständigheter

Den tekniska undersökningen på plats slutfördes på lördagseftermiddagen och polisen upprättade då en anmälan om mord alternativt dråp, då man inte kunde utesluta brott. Till TT uppger polisen har inte hittat något som tyder på att mannen blivit skjuten eller knivhuggen.

– Det mesta tyder på att inget brott har begåtts, men vi avvaktar den rättsmedicinska undersökningen för att helt kunna avfärda misstankar, sa Tomas Fuxborg till SVT Nyheter Väst på söndagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.