Polisstation hotad – instatsstyrkan på plats

Uppdaterad
Publicerad

En man ska under fredagsförmiddagen ringt in och sagt att han ska komma in och skjuta på polisstationen på Stampgatan. Mannen är nu hämtad till förhör.

Det var på fredagsförmiddagen som ett hot kom in mot polisstationen på Stampgatan i Göteborg.

En man ska ha ringt in och sagt att han ska komma in och skjuta på polisstationen på Stampgatan. Vid 16.20-tiden var mannen hämtad till förhör och misstänks för hot mot grupp.

– Men det kan komma att bli grovt, eftersom han sa att han skulle skjuta, säger Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Vad är det som gör att ni tar hotet på allvar?

– Jag kan inte gå in på det, men man kan inte göra något mellanting, antingen så tar man det inte på allvar eller så tror man att det finns risk att personen verkställer hotet, säger Tomas Fuxborg.

Polisen har extraresurser på plats på stationen under hela dagen.

– Det är en pågående utredning och insatsstyrkan finns på plats, men vi har öppet som vanligt, säger Anna Göransson, polisen presstalesperson i Region Väst.

Mannen är känd hos polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.