Premiärdopp i Göteborgs nya pool

Uppdaterad
Publicerad

SVT har provbadat göteborgarnas nya swimmingpool vid älven. Hör av dig till oss med ditt namnförslag på poolen.

Jubileumsparken på Hisingen i Göteborg är nu millimeter från att ha en färdig swimmingpool – i anslutning till stranden och den bastu som står där sedan i våras. Arbetet med att finjustera poolen pågår för fullt, vattentemperaturen ska upp ett par grader, sedan är det bara att hoppa i.

Enligt Jessica Segerlund, processledare på Älvstranden Utveckling, så är den nya badplatsen resultatet av att man lyssnat på göteborgarnas egna önskemål. I undersökningar har det nämligen framkommit att ett bad i älven står högt i kurs – ett önskemål som man nu på sätt och vis går tillmötes, för en kostnad på mellan 7 och 8 miljoner kronor.

Kallas Allmäna badet

När det gäller själva namnet på poolen så heter den för närvarande Allmäna badet kort och gott. SVT Nyheter Väst gjorde under torsdagen en snabbenkät och kunde då konstatera att gästerna i Jubileumsparken inte var odelat positiva. ”Tråkigt”, ”passar bättre i Stockholm”, ”känns som Skåne” var tre av omdömena. Älvstranden Utveckling säger sig inte ha någonting emot att ändra namnet – om någon skulle komma på någonting bättre.

– Ni lyckades ju bra med bastun, konstaterar Jessica Segerlund, och refererar då till bastun ”Svettekörka” som ju också ligger på området.

För att slå an tonen ytterligare upplyser hon oss om det nya namnet på rullskridskobanan som ligger intill – den heter numera i folkmun ”Rullevi”.

Vad tycker du att den nya poolen ska heta? Maila ditt förslag till vast@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer