Foto: SVT

Problem i tågtrafiken mellan Göteborg och Strömstad

Uppdaterad
Publicerad

Det är stora störningar i tågtrafiken på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad efter att en lastbil rivit ner en kontaktledning. Tågtrafiken beräknas gå som vanligt först på onsdagen.

En olycka med en lastbil orsakar stora störningar i tågtrafiken på Bohusbanan under hela tisdagen.

– I går kväll var det en lastbil som körde ner bommar och ljusanläggning i Stenungsund, sade Katarina Wolffram, på Trafikverkets presstjänst, under tisdagsmorgonen och fortsatte:

– Hela anläggningen är förstörd.

Vissa tåg är inställda och ersatta av buss på hela eller delar av sträckan. Vissa tåg går annan väg än normalt.

– Alla som ska åka måste kolla med Västtrafik vad som gäller. Det är till exempel ersättningsbussar som går tidigare än tåget skulle gjort, så det är viktigt att ha koll så att man inte missar, säger Katarina Wolffram.

Ett dygn innan trafiken är igång

Följden blir att inga tåg går mellan Göteborg och Uddevalla via Stenungsund under tisdagen. Vissa tåg kör bara en del av sträckan, medan andra leds om via Trollhättan. Inställda tågavgångar ersätts med bussar, enligt Västtrafik.

– Prognosen är att tågtrafiken ska vara i gång som vanligt vid 06-tiden i morgon bitti, men det kan ske förändringar, säger Lennart Helsing, presskommunikatör på Trafikverkets presstjänst, vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen.

Trafikverket informerade tidigare felaktigt om att en kontaktledning också var nedriven, men problemen beror enbart på att bommar och ljusanläggning har förstörts i olyckan.

Resenärer hänvisas till sitt tågbolag för mer information om sin resa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer