Foto: TT

Psykpatient attackerade personal med spruta

Uppdaterad
Publicerad

En patient gick till angrepp mot personal på den psykiatriska avdelningen i Borås där han vårdades. Han är nu misstänkt för grov misshandel.

Det var vid åttatiden på söndagsmorgonen som Boråspolisen larmades till till en vuxenpsykiatrisk avdelning på Södra Älvsborgs sjukhus. Detta efter att en manlig patient attackerat personalen med en spruta och stuckit en person i armen, något som Borås tidning var först att rapportera om.

Väntar på besked

Mannen som är i 40-årsåldern greps efter att polis fått använda pepparsprej. Vid lunchtid befann sig mannen på polisstationen i Borås i väntan på ett beslut om en åklagare ska anhålla honom.

– Misstanken mot honom gäller grov misshandel och om han anhålls kommer han att förflyttas han till rättspsyk. Att han sitter här hos oss är bara en akut lösning, säger Andreas Jensen, polisens inre befäl i Borås.

– Vi kommer försöka hålla förhör med mannen om det går, säger Jensen.

Oklara skador

Det är oklart om den spruta som mannen kom över hade använts eller om den innehöll något läkemedel.

– Det vet vi inte i nuläget, bara att en i personalen blivit stucken i armen, utredningen får utvisa om den hade använts och om det fanns något i den, säger Jensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.