Fotbollsklubben Qviding FIF ska sanera sina skulder. Foto: SVT

Qviding beviljad rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsklubben Qviding har en längre tid haft stora ekonomiska problem. Nu kommer klubben påbörja en rekonstruktion för att sanera skulder.

Qviding har länge kämpat med skulder och till slut kunde de inte betala vissa räkningar. Det är bland annat bygget av Härlanda park bidragit till situaionen. Qviding fick 28 miljoner kronor i bidrag men klubben tvingades betala tillbaka drygt 400.000 kronor till Göteborgs stad efter att granskats av stadsrevisionen.

LÄS MER: Qvidings byggande av Härlanda Park granskas

I slutet av förra veckan ansökte klubben om en rekonstruktion som nu har blivit beviljad av Göteborgs tingsrätt.

–  Det här är inget som vi vill göra men det är ett måste för att alla tjejer och killar i föreningen ska kunna fortsätta att spela fotboll, säger Rikard Attling, ordförande i Qviding.

Klubben har både dam- och herrlag som håller till i division 1 och sammanlagt spelar 800 barn och ungdomar i klubben i dag.

Fortsätter spela

Under rekonstruktionen lovar styrelsen att samtliga lag ska kunna träna och spela matcher som vanligt. Härlanda park kommer också vara öppet och ha kanslipersonal.

Klubben kommer nu se över den långsiktiga ekonomiska planen och även förhandla med fordringsägare.

– Alla gamla skulder är låsta och det ska bli ackordsförhandlingar med fordringsägare, säger Attling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.