En kvinna i Skara började brinna och skadades allvarligt när hon skulle slänga sopor Foto: Johan Sjöström

Kvinna skulle slänga sopor – fattade eld

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna ska av oklar anledning ha fattat eld på tisdagskvällen i Skara när hon skulle slänga sopor. Kvinnan har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga brännskador.

20.42 på tisdagen fick Samhällskyddet i mellersta Skaraborg in ett larm om en brinnande person i Skara. När räddningstjänsten kom till platsen brann inte kvinnan längre.

– Personen ska ha varit vaken och talbar för en kvart sedan, säger stabsbrandmästare Ola Jakobsson vid 21.15.

Det ska röra sig om en kvinna i 60-årsåldern som av någon anledning ska ha fått brännskador när hon skulle slänga sopor.

–Hur det har gått till kan jag inte svara på men ambulanspersonalen pratade om 30-procentiga skador, säger Ola Jakobsson.

Skador på rygg, rumpa och ben

Enligt räddningstjänstens uppgifter så ska kvinnan ska ha förts med ambulans till sjukhus med skador på rygg, rumpa och ben.

Händelsen ska ha skett utomhus enligt räddningstjänsten, men vad som har hänt är fortfarande oklart. Polisen är också på platsen.

– Vi intervjuar folk på platsen och försöker få en klar bild av vad som har hänt, det pratas om ett sopkärl, säger Christer Fuxborg polisens presstalesperson på polisregion Väst.

Polisen har inte kunnat prata med kvinnan.

– De vårdande instanserna får gå före där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.