Räddningstjänsten fick larm om branden under måndagskvällen. Foto: SVT

Radhusbrand i Annelund – boende fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Två radhus i Annelund i Herrljunga kommun har brunnit ner till grunden efter en explosiv brand. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Vid 21-tiden på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand i ett radhus i Annelund. Ingen person ska ha kommit till skada i någon av de två lägenheterna som brann, enligt Räddningstjänsten.

De boende i de intilliggande husen har också de fått evakueras.

– Tio minuter efter larmet brann det bra både på bak- och framsida av huset. Polisen är där så vi får väl se om de hittar spår av nån explosiv vätska, säger Morgan Gunnarsson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Herrljunga.

Misstänkt mordbrand

Eftersläckningsarbetet har pågått under hela natten och räddningstjänsten kunde lämna platsen runt klockan 9 på tisdagsmorgonen.

– Det är två lägenheter som är totalskadade och två lägenheter till som har vattenskador och även vissa rökskador, säger Tomas Svantesson chef i beredskap vid Räddningstjänsten i Herrljunga.

Polisen har inlett en utredning om mordbrand.

– Vi har spärrat av platsen och tanken är att vi ska göra en brandplatsundersökning under dagen, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.