Rånad av män med huvor

Uppdaterad
Publicerad

I Lindome blev en man upptryckt mot ett träd av tre män med huvor under natten till lördagen. I Kviberg blev en annan man rånad och slagen i huvudet. Och igår kväll blev en man misshandlad i Brunnsparken i Göteborg.

I Dotegården i Lindome blev en man i 40-årsåldern påhoppad strax före klockan tre under natten till lördagen.

– Han blev tryckt mot ett träd och gärningsmännen tvingade honom att ta av sig hörlurar, klocka och vigselring, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

De tre männen var maskerade med uppdragna huvor. De sprang iväg mot Lindome station efter rånet.

– Vi har spanat och spårat med hund utan resultat, säger Peter Adlersson.

Rån även i Kviberg

Strax efter klockan fem larmades polisen till hållplats Kviberg i Göteborg efter att en man rånats på mobil, plånbok och nycklar. Han blev attackerad av flera män och slagen i huvudet.

– En av gärningsmännen höll handen i fickan, som om han hotade med något vapen. Men inga vapen var synliga, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Mannen ska dock inte ha blivit så skadad att han behövde vård. De misstänkta var försvunna när polisen kom till platsen.

Annan man slagen i huvudet

I Brunnsparken misshandlades en man vid halv tiotiden på fredagskvällen av flera personer.

– Han blev sparkad och slagen, bland annat i huvudet, säger Peter Adlersson. 

Mannen var vid medvetande när polisen kom till platsen, men kunde inte riktigt redogöra för vad som har hänt.

– Det är oklart vad som låg bakom detta. Fast vi har en del vittnesuppgifter att gå på, säger Peter Adlersson.

Mannen kördes till sjukhus men det är oklart hur skadad han blev av misshandeln. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.