Biskop Åke Bonnier och komminister Per Larsson får instruktioner vid inspelningen av SVT:s Johannes Söderberg. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Redan påsk i Skara – när SVT spelar in

Publicerad

I Skara har det varit påsk i helgen! Fast bara på låtsas. Det är SVT som varit där och spelat in bland annat påskens gudstjänster.

– Det blir mindre press på alla medverkande när vi spelar in och kan ta om, säger Johannes Söderberg, producent för SVT:s gudstjänstprogram.

Det är en effektiv produktion. Fyra gudstjänster spelas in under tre intensiva dagar, fredag till söndag. Två för att sändas under söndagar i mars och två som ska sändas på långfredag och påskdagen. Dessutom görs ett avsnitt av Helgmålsringning – som är ett av SVT:s fyra äldsta program. 350.000 brukar se Helgmålringningen som nyss fyllde 50 år.

– Det lilla programmet med många tittare, säger Johannes Söderberg.

På grund av pandemin finns inga besökare i bänkraderna och produktionspersonalen bär munskydd.

SVT sänder en gudstjänst varje söndag från någon landets alla kyrkor, men sänder även några program från muslimska och judiska högtider.

Se bilder från inspelningen i videoklippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.